Historiske Trondenes - opplev 1000 år på ei uke!

Vi inviterer vi til festivalen 'Historiske Trondenes' i Harstad, fra søndag 27. august til søndag 3. september. Årets tema er "krig og fred" - gjennom vikingtid, middelalder, 2. verdenskrig og frem til i dag. 

BARNEFAMILIER klarer enkelt å bruke en hel dag hos oss på Trondenes i helga 2.-3. september. I år er tema Krig og Fred, og derfor ønsker vi i år å friste med workshop for deg som er  6-9 år og 9-12 år, hvor du lærer å sloss som vikingkriger. Det er ikke ekstra kostnad for å delta på dette, men husk påmelding til workshops enten på forhånd eller ved inngangen. Kanskje vil du også male på ditt eget skjold? Det fredelige livet som viking vil du naturligvis også få oppleve, som f.eks håndverk med ull og tre hvor både barn og voksne selv kan lage seg sitt eget minne og ta med hjem. De kunstneriske kreative sjeler kan også kose seg med "Peacepainting", et internasjonalt konsept hvor barn maler fred. Dersom du tar med bamsen eller dukken din kan vi også hjelpe deg å lage vikingklær til denne. Og du - vi har både søtt, salt, varmt og kaldt i kafeen (og er man tøff finner man nok noen smaksprøver på andre ting i vikingmarkedet). 

UNGDOM: For første gang i museets historie har vi fokus på tagging og grafitti. Med en historisk vri, og ved hjelp av Rampestrek inviterer vi ungdom til å lage sin egen fanesak / utrop. I tillegg kan du være med på et ungdomsseilas med skonnerten "Anna Rogde" fra 1868. 

VOKSNE: Den historiske uka begynner allerede 27/8 med historisk seilas med "Anna Rogde" hvor tema er vår lokale krigshistorie. Deretter går det slag i slag med fredsduer & origami, vandring i kulturlandskapet, en unik "Kaffe&Kunnskap" med samtale mellom tidsvitner fra 2.VK og en av dagens flyktninger, samt intimkonsert i Trondenes kirke. Som du ser er årets tema Krig og Fred tydelig til stedet, og alt dette kan altså oppleves før vi går løs på festivalens siste helg! 

Adolfanonen Extreme er en omvisning som svært få har opplevd. Vi legger bort de vanlige guidemanualene og drømmer oss bort i detaljene. En ordinær omvisning tar normalt 1 time - denne tar 2! Dette er en svært eksklusiv tur med begrenset antall plasser. Det er forfatter og historiker Isachsen som har omvisningen!

Har du lyst å vite mer om middelalderkunsten i Trondenes kirke? Vi får besøk fra Universitetet i Tromsø, av Rognald Bergersen. Dette er en mulighet å bli kjent med kirka på en helt ny måte! Visste du forresten at et alterskap var like dyrt i middelalderen som en villa er for oss i dag? 

Vi ønsker deg ei historisk uke!

Festivalarena: Trondenes - 3 km nord for Harstad sentrum: Trondenes Historiske Senter, Trondenes kirke og Adolfkanonen.